Značka Cartuxa je jedním z hlavních aktiv Nadace Eugénio de Almeida.
Dokonalost, kvalita a individualita - ve velmi jedinečném stylu, který odlišuje a definuje klasiku Alentejo - to jsou hodnoty uznávané veřejností pro značku Cartuxa. Síla jména a jeho pozitivní spojení s ním činí experimentátora automaticky věrným spotřebitelem.
Závazek Nadace Eugénio de Almeida nadace na vytváření vynikajících produktů byl v posledních letech oceněn několika cenami.
Tato vína spojují svou kvalitu se jménem kartuziánských mnichů, kteří od roku 1598 vedou osamělý život v klášteře Santa Maria Scala Coeli.
Červená vína Cartuxa jsou založena na nejběžnějších odrůdách v oblasti Alentejo: Trincadeira, Aragonez a Alicante Bouschet. Pečlivý sběr hroznů, jemné drcení bobulek a řízená fermentace šťávy v nerezových sudech jsou základem vzniku výborného vína. Po 12 měsíčním vyzrání v sudech z dubového dřeva jsou tato vína dobře strukturovaná, elegantní a kombinují vůně použitých odrůd révy s přetrvávající a komplexní chutí. Víno dále zraje v lahvi a do prodeje jde až po dalších 6 měsících. Víno se v průběhu let stále vyvíjí a získává na unikátní komplexní chuti. V archivu může zůstat déle než 10 let.
Toto víno je vhodné jako dárek pro opravdové znalce. Ti ocení také precizní zpracování masivní skleněné lahve a celkový design tohoto vína.