Monte de Seda 2018, Vale Barqueiros, červené víno, 750 ml
Monte de Seda 2018, Vale Barqueiros, červené víno, 750 mlMonte de Seda 2018, Vale Barqueiros, červené víno, 750 mlMonte de Seda 2018, Vale Barqueiros, červené víno, 750 ml

Monte de Seda 2018, Vale Barqueiros, červené víno, 750 ml

Vinařská oblast: Alentejo
Značka: Vale Barqueiros
Ročník: 2018
Objem: 750 ml
Obsah alkoholu: 13,5 %
Teplota podávání: 16 - 17 °C
Kyseliny: 4,4 g/l
Zbytkový cukr: 0,6 g/l
EAN: 5602592100189
Dostupnost: V obchodě
Bonusové body: 7

Cena: 210 Kč
Bez DPH: 174 Kč
Cena v bonusových bodech: 210

Víno fermentovalo a zrálo v sudech z nerezové oceli s řízenou teplotou, díky tomu má pěknou granátovou barvu a zachovalo si aromatické tóny zralého červeného ovoce a koření. Chuť tohoto červeného vína je hedvábná, elegantní, hladká a vyvážená. Hrozny byly sbírány výhradně ručně. Doporučovaná teplota konzumace je 16 – 17 °C.

 



Rodinné vinařství Herdade Vale Barqueiros vzniklo v roce 1985 a nachází se v krásném regionu severního Alenteja. V současné době vlastní a obhospodařuje 122 ha vinic a 330 ha olivových hájů. Součástí farmy je také lesní oblast s korkovými duby, borovicemi a několika přehradami určenými k zavlažování.

Vinice byla vysázena ve zvlněné krajině, která obklopuje celý statek. Díky geografické poloze je produkce vína ovlivněna mírným klimatem severního Alenteja, které hroznům dává unikátní chuť a vůni. Hroznům dominují čistě portugalské odrůdy jako jsou Aragonês, Trincadeira a Touriga Nacional z červených a dále Arinto, Fernão Pires a Antão Vaz z bílých vín.

Produkce vína probíhá v rozsáhlém vinném sklepě s využitím moderních technologií při respektování znalostí získaných v průběhu tradiční rodinné výroby vína.

Rodina sází na moderní technologie, které jsou šetrné k pěstovaným plodinám a dále pak na využívání kapkového zavlažování ploch. Vinařství je významným zaměstnavatelem regionu a přispívá tak k jeho sociálně-ekonomickému rozvoji.

Ročník 2018
Objem 750 ml
Obsah alkoholu 13,5 %
Teplota podávání 16 - 17 °C
Kyseliny 4,4 g/l
Zbytkový cukr 0,6 g/l