Barva vína je citronová se žlutými odstíny.
V jeho vůni můžete cítit tropické ovoce, zralé banány, meloun, kiwi a meruňky. Chutná po zralém tropickém ovoci, má čistou chuť a dobrou kyselost. Nejvíce se hodí k pokrmům z ryb, seafood, salátům nebo jako aperitiv.
První BSE bylo vyrobené již v roce 1947 a je jedním z nejznámějších vín vinařství José Maria da Fonseca. BSE se vyrábí ve vinařské oblasti Setúbal. Zpočátku se víno vyrábělo z hroznů Fernão Pires, které dávalo vínu ovocnost a výraznou vůni. V současné době je ve víně převaha odrůdy Antão Vaz, které ve vínu udržuje ovocné aroma, elegantní sametově svěží chuť.
José Maria da Fonseca, je nejstarší a jednou z nejprestižnějších vinařství v Portugalsku, které produkují vína, Port a Setúbal Moscatel. José Maria da Fonseca vlastní rodina The Soares Franco, která je do obchodu s vínem zapojena již téměř 200 let.