Cena uvedena za 100 ks
Dostupná balení: 100, 200, 500, 1 000 ks
Minimální množství je 1 balení / 100 ks
Kolmatované korkové zátky
Zátka je vyrobena z přírodního korku, póry zátky jsou vyplněny korkovým prachem a potravinářským lepidlem. Aby se korek dostatečně obalil korkovým prachem, míchají se korky v obrovském bubnu spolu s lepidlem bezpečným pro styk s potravinami (schválený FDA a legislativou EU). Poté se korky ještě jednou řádně promíchají, aby se odstranil veškerý přebytečný korkový prach. Tímto procesem se vyrobí vrstva, která pokryje celou horní plochu korku a efektivně minimalizuje všechny nedokonalosti korku. Takto upravená zátka má homogenní vzhled.
Portugalské korkové zátky
Korková zátka je vyrobena z výběrové kůry korkového dubu přímo v Portugalsku. Korkové zátky jsou vyrobené nejmodernější technologií, která splňuje mezinárodní standardy pro zabezpečení kvality. Každá výrobní série prochází laboratorní kontrolou podle norem EU. Výhodou korku je především fakt, že víno pod korkovou zátkou nadále pokračuje přirozenou cestou ve svém zrání.
V samotném procesu zpracování korků všechny suroviny procházejí sterilizačním procesem, ve kterém jsou ošetřeny parou pod tlakem, a to pro zajištění lepšího hygienického procesu výroby. Po každé fázi výrobního procesu jsou prováděny laboratorní testy, které zaručují standarty kvality portugalských korkových zátek.