Citronová varianta tradičního portugalského nápoje z Algarve. Je získávaný podle staré receptury likéru z hořkých mandlí, který se vyrábí originálními a tradičními postupy. Amarguinha je svěží alkoholický nápoj, kde mandlové sugesce balancují se sladkými tóny. Lze ji vychutnávat jako aperitiv, digestiv nebo koktejl.
Se sloganem A amêndoa de Portugal, „Portugalská mandle“, se Amarguinha produkuje ve dvou příchutích: originální a citronová, druhá byla uvedena na trh v létě 2012. Původní příchuť má světle žlutou barvu, zatímco citrónová verze je jasnější žlutá, podobná samotným mandlovým peckovicím. Oba mají 20 % alkoholu, prodávají se v lahvích o objemu 700 ml a baleny jsou v papírové krabičce.
Tip na nápoj
Amarguinhu lze konzumovat jako aperitiv, digestiv nebo použít k přípravě koktejlů. Běžně se pije studené nebo na ledu; výborná je také s kapkami citronové šťávy nebo plátkem citronu.