Bacalhau je národním portugalským jídlem.
Bacalhau v této formě je vařená a připravena ke konzumaci. Odpadá tak proces namáčení sušené tresky.
Bacalhau, neboli sušená nasolená treska je zcela zásadním a oblíbeným jídlem v Portugalsku. Bacalhau je dalo by se říci národním jídlem, ačkoliv nezasvěcené může odradit její neurčitý tvar v suchém stavu. Bacalhau je populární již od počátku 16. století, kdy si ji oblíbili námořníci, kteří zjistili, že když rybu nasolí a usuší, vydrží jim na jejich dlouhých zámořských cestách.
Bacalhau je výborná lehká ryba, bohatá na proteiny a další pro prospěšné vitamíny A, D, B.
Připraveno ke konzumaci. Není nutné vařit. Spotřebujte do 24 hodin od otevření.
Složení: Treska 50 %, cizrna, extra panenský olivový olej, sůl, cibule, česnek
Výživová hodnota ve 100g:
- Energie: 456 kj / 120 kcal
- Proteiny: 26 g
- Sůl: 1 g
- Lipidy: 10 g
- Cukry: 0,1 g
Čistá váha ryb: 85 g