Portugalská káva Caffier

 

Dovážíme kvalitní portugalskou kávu Caffier

Tato portugalská pražírna testuje, ochutnává a vylepšuje své směsi káv od roku 2010. Nyní můžete tuto kávu ochutnat v podobě pražených kávových zrn nebo kapslí určených pro kávovary typu Nespresso a Dolce Gusto. Každá směs kávy byla speciálně vybrána, aby stimulovala vaše smysly a pomohla vám objevit chutě, esenci a jedinečný charakter portugalského procesu pražení. Suroviny pocházejí pouze od osvědčených pěstitelů, zajišťujících čerstvost a nejvyšší kvalitu kávy. 

 

Aktuální nabídka druhů káv Caffier:

Robusta – 1 kg, 250 g, kapsle Nespresso 10 Ks
Vera Cruz – 1 kg, 250 g, kapsle Nespresso 10 Ks
Aventura – 1 Kg
Essencia – 1 Kg
Pacifico – kapsle Dolce Gusto 16 ks
Alaia – kapsle Dolce Gusto 16 ks
Bezkofeinová – kapsle Nespresso 10 Ks

Vyzkoušejte kvalitní kávu Caffier.

 

Proč je důležitý zvolit správný poměr druhů káv robusta a arabika? Oba druhy mají své pro i proti.

 
Výhody kávových zrn ROBUSTA

Robusta obsahuje oproti arabice více než dvojnásobné množství kofeinu a téměř dvojnásobek látek, souhrnně nazývaných antioxidanty. Vyšší obsah kofeinu dává sice robustě intenzivnější hořkou chuť, na druhou stranu je ale právě proto robusta vhodnější na zahánění únavy, tedy právě k tomu, co je považováno za základní cíl konzumace káv. Pokud ještě přidáme vyšší obsah antioxidantů, které jsou všeobecně považovány za zdraví prospěšné látky, pak je robusta z tohoto pohledu oproti arabice vlastně zdravější.

Výhody kávových zrn ARABIKA

Arabika je aromatičtější, chutnější, jemnější… A také proto, že se na produkci káv ve světě podílí asi čtyřmi pětinami, a má tak přirozeně masivnější marketingovou podporu. Kromě toho je arabika dražší, a vyšší cenu je prostě strategické a žádoucí častěji obhajovat, i když díky vyšším nárokům na pěstování by měla být arabika logicky dražší zcela přirozeně. Za lepší image kávy arabika mohou především senzorické vlastnost a PR.

Rozdíl mezi arabikou a robustou je možné poznat také vizuálně u samotných zrnek. Zrnko arabiky je ploché a protáhlé. Většinou má zakřivenou rýhu uprostřed zrna. Arabika má jemně zelenou barvu, výjimečně s namodralým tónem. Naproti tomu zrnko robusty je vypouklejšího a zaoblenějšího tvaru. Rýha je rovná, barva zrna je bledě zelená s nahnědlým nebo našedlými odstíny.


 

    

Novinky

18.02.2020