Tuňák Bom Petisco

Bom Petisco – Dobrá svačinka

Náš obchod jsme rozšířili o pochoutku v podobě rybiček z Azorských ostrovů. Bom Peticso se řadí mezi přední výrobce kvalitních konzervovaných rybiček s dlouhou historií a patří mezi Superbrands.

Počátky národního konzervovaného rybářského průmyslu sahají do 19. století, kdy se ve Vila Real de Santo António spojil rybářský a konzervárenský průmysl. Jak průmysl rostl, rostla také poptávka a tuňák v konzervách se postupně stal základem potravin mnoha rodin. Růst byl takový, že na konci 20. století začalo algarvské pobřeží vykazovat známky nadměrného vykořisťování. Zároveň se začaly měnit migrační trasy pro tuňáky.

S ohledem na tuto situaci začal konzervárenský průmysl hledat alternativy a právě tímto způsobem získala společnost Bom Petisco v roce 1962 svou azorskou DNA. Azorské ostrovy, které byly oblíbeným tranzitním bodem pro migraci mnoha mořských živočichů, se svými studenými vodami a rybami bezkonkurenční kvality, byly vybrány pro stavbu továrny společnosti. Dnes jsou hrdí na to, že část produkce je zaručena čerstvými rybami z Azor.

Na ostrově São Miguel má výroba Bom Petisco více než 50 letou historii. Každá plechovka tak obsahuje záruku azorské tradice - bezkonkurenční ryby, připravené podle receptu, který prošel generacemi.

Jedna ryba, spousta výhod!

Středomořská strava, kterou UNESCO v roce 2013 prohlásilo za nehmotné kulturní dědictví lidstva, si myslí, že ryby jsou základním pilířem zdravé výživy. Tuňák je ryba se zvláště zajímavým nutričním profilem. Má vysoký obsah bílkovin a navíc jeho proteiny obsahují všechny esenciální aminokyseliny - což je důležitý faktor, protože lidské tělo je nedokáže produkovat, a proto je závislé na potravinách, které je poskytují.

Za zmínku stojí také lipidy (tuky), které se nacházejí v tuňáku: s nízkým procentem nasycených mastných kyselin a vysokou hladinou polynenasycených mastných kyselin jsou bohaté na Omega 3. Díky tomu je tuňák dobrým jídlem pro kontrolu hladiny cholesterolu v krvi a jako prevence proti kardiovaskulárním chorobám. Tuňák má navíc vysokou hladinu železa, vitamínů a minerálních solí, zejména fosforu, vápníku a hořčíku.

A to vše v jedné plechovce.

Ze všech těchto důvodů jsou ryby v konzervách nepopiratelně cenným doplňkem stravy každého z nás. Proces konzervování tuňáka mu umožňuje zachovat kvalitu všech svých živin, čímž zjednodušuje přípravu vyvážených a kompletních jídel.

Bom Petisco je jídlo šampionů

Jako základní pilíř naší pohody je fyzická aktivita nezbytná pro zdravé tělo a mysl. Po fyzickém cvičení však musí tělo nahradit živiny spotřebované během cvičení, takže je nezbytné jíst vhodné jídlo. Protože bílkoviny tvoří základ svalové hmoty, měli by všichni sportovci zajistit, aby jich bylo ve stravě hodně. Když jsou konzumovány po cvičení, mohou přispět k lepšímu zotavení a údržbě svalů tím, že přispívají k definici tkáňové struktury. Jsou také účinné při nasycení chuti k jídlu díky své velké schopnosti zvýšit metabolismus. Vysokoproteinová strava proto reguluje hladinu cukru a tuku v krvi.

 

Bom Petisco v naší nabídce

 

  

 

  

Novinky

19.10.2020